Δελτία Τύπου
Δελτία ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών στο Δήμο Πειραιά από Παρασκευή 3-10-2014 λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τα έργα κατασκευής σταθμού μετρό «Πειραιάς».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών στο Δήμο Πειραιά

από  Παρασκευή 3/10/2014 λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

για τα έργα κατασκευής σταθμού μετρό «Πειραιάς».

 

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα εφαρμοσθούν από τις 3/10/2014 στο Δήμο Πειραιά για την κατασκευή του σταθμού ΜΕΤΡΟ «Πειραιάς», θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες τροποποιήσεις στις διαδρομές των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών:

 

ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΕΣ 909

Διαδρομή από Αφετηρία

ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 915

Διαδρομή προς Αφετηρία

 

Από Ακτή Καλλιμασιώτη, αριστερά στο νέο τμήμα εντός του ΟΛΠ, συνέχεια Ακτή Κονδύλη, δεξιά Αιτωλικού, δεξιά Δραγατσανίου, αριστερά Μαυρομιχάλη και συνέχεια κανονικά.

 

ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΕΣ 300,904

Διαδρομή από Αφετηρία

Από αφετηρία-πλ. Καραϊσκάκη, αριστερά Ακτή Τζελέπη, αριστερά Ακτή Καλλιμασιώτη, δεξιά Καποδιστρίου, δεξιά Ναυαρίνου, απέναντι Τσαμαδού και συνέχεια κανονικά.

 

Οι λεωφ. γραμμές που διέρχονται από την Ακτή Καλλιμασιώτη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας θα διέρχονται από το νέο οδικό τμήμα παράκαμψης της Ακτής Καλλιμασιώτη στο ύψος του ΗΣΑΠ Πειραιά.

 

Μεταφέρονται προσωρινά οι στάσεις:

 

- «ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ», που βρίσκεται επί της Ακτής Καλλιμασιώτη μεταξύ των οδών Λουδοβίκου και Κόνωνος σε νέα θέση εντός των ορίων του ΟΛΠ στο νέο οδικό τμήμα που έχει κατασκευαστεί, στην πρώτη από τις δύο στάσεις κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων (κατεύθυνση από κέντρο Πειραιά).

 

Διερχόμενες λεωφ. γραμμές και γραμμές τρόλεϊ: 17,20,843,859,832,833,875 (από αφετηρία), 218,232,Χ96 (από τέρμα).

 

- «ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ», που βρίσκεται επί της Ακτής Καλλιμασιώτη μεταξύ των οδών Λουδοβίκου και Κόνωνος σε νέα θέση εντός των ορίων του ΟΛΠ στο νέο οδικό τμήμα που έχει κατασκευαστεί, στην δεύτερη από τις δύο στάσεις κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων (κατεύθυνση από κέντρο Πειραιά).

 

Διερχόμενες λεωφ. γραμμές: 871,909,826 (από αφετηρία), 420,703, (από τέρμα), 800,824,825,915 (προς αφετηρία).

 

 

- «ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ», που βρίσκεται επί της οδού Μαυρομιχάλη μεταξύ των οδών Κάστορος και Πολυδεύκους σε νέα θέση περί τα 100 μ. πιο μπροστά, μεταξύ των οδών Δραγατσανίου και Γραβιάς, έμπροσθεν κενού καταστήματος στον αρ. 14.

 

Διερχόμενες λεωφ. γραμμές: 909 (από αφετηρία), 915 (προς αφετηρία).

 

Κατάργηση και μεταφορά στάσεων

 

Καταργείται η λειτουργία των στάσεων «ΗΛ. ΣΤΑΘΜΟΣ» (διερχ. γραμμή 904) και «ΣΤ.ΗΣΑΠ» (διερχ. γραμμή 300) που βρίσκονται επί της οδού Λουδοβίκου μεταξύ των οδών Ακτή Καλλιμασιώτη και Ναυαρίνου.

 

Οι επιβάτες των λεωφ. γραμμών 904 και 300 (από αφετηρία) θα εξυπηρετούνται από την στάση «ΗΛ. ΣΤΑΘΜΟΣ» που μεταφέρεται σε νέα θέση επί της οδού Ναυαρίνου μεταξύ των οδών Λεωχάρους και Αριστείδου.