Δελτία Τύπου
Δελτία ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή σύμβασης σύμπραξης ΣΔΙΤ για το έργο της Τηλεματικής σε λεωφορεία και τρόλλεϊ

Αθήνα,  30 Ιουνίου 2014    

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, η Σύμβαση Σύμπραξης ΣΔΙΤ για το έργο της Τηλεματικής σε λεωφορεία και τρόλεϊ μεταξύ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε και της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού: \'\'Advanced Transport Telematics\" που συνέστησε ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης \'\'Ένωση Προσώπων Intrasoft International S.A. - Intrakat\'\'.

Το σύστημα της Τηλεματικής περιλαμβάνει την εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ για την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για την εκτέλεση των δρομολογίων μέσω 1000 \'\'έξυπνων\'\' στάσεων. Παράλληλα θα λειτουργεί διαδραστικό σύστημα πληροφόρησης κοινού για το σύνολο των γραμμών και των δρομολογίων μέσω διαδικτύου.

H Σύμβαση είναι δωδεκαετής, προβλέπει την κατασκευή και υλοποίηση του έργου εντός 18 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής και τη διαχείριση και λειτουργία του έργου για 10 χρόνια και 6 μήνες από τον ανάδοχο.  Ο ανάδοχος θα αποπληρώνεται κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου στη βάση λεπτομερούς μηχανισμού πληρωμών που θα ελέγχει συνεχώς την καλή λειτουργία του έργου.

Μετά το πέρας των 12 ετών το σύστημα θα μεταβιβαστεί εξ\' ολοκλήρου στον ΟΑΣΑ.

Η υλοποίηση του Έργου η οποία πραγματοποιείται μέσω διαδικασίας ΣΔΙΤ, συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα \'\'Ψηφιακή Σύγκλιση\'\' του ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Jessica, παράλληλα με ιδιωτικούς πόρους.

 

 Γραφείο Τύπου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.:  

τηλ. 210 6508050