Δελτία Τύπου
Δελτία ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ορισμός Προέδρου & Διευθ. Συμβούλου στον ΟΑΣΑ

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι με το υπ.αριθμ ΦΕΚ 113/29.3.2010 ορίστηκε Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ο κος Δημήτριος Δημητρίου.

Ο Δρ. Δημήτρης Δημητρίου είναι Πολιτικός Μηχανικός- Συγκοινωνιολόγος, με Διδακτορικό Δίπλωμα σε θέματα Πρόβλεψης Ζήτησης για Μεταφορά και μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής, όπως και το Σχεδιασμό και Management Μεταφορικών Δικτύων και Επιχειρήσεων.

Στις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες περιλαμβάνεται διδακτικό και ερευνητικό έργο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σε αντικείμενα σχετικά με τον σχεδιασμό μεταφορικών υποδομών, την αξιολόγηση μεταφορικών υπηρεσιών, την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων, την εφαρμογή σύγχρονων μορφών διοίκησης μεταφορικών επιχειρήσεων και τη διαχείριση μεταφορικών δικτύων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή συνέδρια, ειδικευμένα περιοδικά, συλλογικούς τόμους και ημερίδες, ενώ είναι συγγραφέας  ελληνικών και  διεθνών βιβλίων στο αντικείμενο των μεταφορών.

Στην επαγγελματική του δραστηριότητα περιλαμβάνεται σημαντικό μελετητικό και ερευνητικό έργο σε θέματα σχεδιασμού μεταφορικών υποδομών, διαχείρισης συγκοινωνιακών δικτύων, αξιολόγησης μεταφορικών υπηρεσιών και διοίκησης μεταφορικών επιχειρήσεων. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές επιτροπές στο αντικείμενο των μεταφορών και συγκοινωνιακών έργων στο ΥΠΕΞ, ΥΜΕ, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΕΝΑΕ, καθώς και σε επιστημονικούς φορείς όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Είναι μέλος επαγγελματικών ενώσεων και επιμελητήριων στο αντικείμενο των μεταφορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Στο διάστημα 2004 - 2008 ήταν Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ενώ στο διάστημα 2002-2007 διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Σήμερα είναι συντονιστής της Μόνιμης Επιτροπής Μεταφορών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος στην Μόνιμη Επιτροπή Αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Επίσης με το ίδιο ΦΕΚ, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, ορίστηκαν οι εξής :

  • Νικόλαος Καφφές (Αρχιτέκτων-Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός)
  • Νικόλαος Κουτσόγιωργας (Νομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων)
  • Σπυρίδων Βρεττός (Δρ. Μηχανικός Η/Υ)
  • Μαρία- Ταλιτά Τσεκούρα (Δικηγόρος)
  • Νικόλαος Λίτινας (Ομότιμος Καθηγητής Παν/μιου)
  • Αθανάσιος Ορφανός (Δήμαρχος Αλίμου-Ιατρός)
  • Ανδρέας Κολλάς ( Εκπρόσωπος εργαζομένων)
  • Άγγελος Ρουχωτάς (Υπάλληλος ΟΑΣΑ, ως εκπρόσωπος εργαζομένων)

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη δημοσίευση.

 

Πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο

OASA Telematics
Για την ενημέρωσή σας για τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες για λειτουργικές μεταβολές στο δίκτυο αστικής συγκοινωνίας, δρομολόγια Αστικών Συγκοινωνιών ή υποβολή παραπόνων, παρακαλούμε καλέστε με αστική χρέωση στο Τηλεφωνικό Κέντρο του ΟΑΣΑ 11 185
Επιλογή Φόντου :
Εταιρείες Ομίλου
Ο.ΣΥ A.E.
ΣΤΑ.ΣΥ A.E.