Δελτία Τύπου
Δελτία ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του πρόεδρου του ΔΣ του ΟΑΣΑ Τάσου Ταστάνη - καταδίκη ρατσιστικών και ξενοφοβικών συμπεριφορών

ΟΑΣΑ Α.Ε.

20/06/2017

ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΟΑΣΑ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ

Σχετικά με τις καταγγελίες της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΛΕΔΑ) για περιστατικά άρνησης οδηγών της ΟΣΥ να επιβιβάσουν και να μεταφέρουν με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας πρόσφυγες, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα και προσωπικά αλλά και εκ μέρους της Διοίκησης και του συνόλου των εργαζομένων του Ομίλου να εκφράσω τη λύπη μου και τον αποτροπιασμό μου για τα θλιβερά αυτά περιστατικά.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι, παρότι τέτοια φαινόμενα είναι μεμονωμένα, είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν τιμούν ούτε τον πολιτισμό μας, ούτε τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας. Ερχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ενέργειες και τις εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης που έχουν προβεί η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, για την ανακούφιση των κατατρεγμένων συνανθρώπων μας που βιώνουν την αναγκαστική ξενιτειά και προσφυγιά. Σε μία περίοδο μάλιστα οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΟΑΣΑ επί μήνες διέθετε και διαθέτει λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των προσφύγων που κατέφταναν κατά χιλιάδες από τα νησιά μας στον Πειραιά, για την πλατεία Βικτωρίας, για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και όπου αλλού χρειάστηκε για να μεταβούν, ενώ με δική του πρωτοβουλία τροποποίησε και επέκτεινε τη συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή όπου σημειώθηκαν τα απαράδεκτα αυτά περιστατικά, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι μετακινήσεις των προσφύγων από και προς το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Δήμου Ελευσίνας.

Διαβεβαιώνω ότι ο ΟΑΣΑ, μέσω της ΟΣΥ η οποία έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, από την πρώτη στιγμή που συνέβησαν αυτά τα απαράδεκτα περιστατικά έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί, να καταλογιστούν οι ευθύνες και να επιβληθούν οι πειθαρχικές κυρώσεις σε όσους ενέχονται και, κυρίως, για να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα απαξιωτικής συμπεριφοράς προς συνανθρώπους μας πρόσφυγες, θύματα πολέμου που υποφέρουν και τα οποία προσβάλλουν κατάφωρα τα ανθρωπιστικά και δημοκρατικά αισθήματα της κοινωνίας μας.

Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά, εκφράζοντας το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου ΟΑΣΑ, ότι καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή ρατσιστικών και ξενοφοβικών τέτοιων συμπεριφορών».

Πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο

OASA Telematics
ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

για επαγγελματίες μεταπωλητές προϊόντων κομίστρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Καλέστε το πληροφοριακό μας κέντρο 11185 - 7 μέρες την εβδομάδα/ 365 ημέρες το χρόνο Για την έγκυρη ενημέρωσή σας με τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες, για λειτουργικές μεταβολές στο δίκτυο Αστικής συγκοινωνίας, δρομολόγια Αστικών Συγκοινωνιών ή/και υποβολή τηλεφωνικών παραπόνων, παρακαλούμε καλέστε με αστική χρέωση από σταθερό τηλέφωνο ή τις χρεώσεις του τηλεπικοινωνιακού σας παρόχου από κινητό τηλέφωνο, στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185. Από κινητό τηλέφωνο ή το εξωτερικό μπορείτε να επικοινωνείτε με το πληροφοριακό κέντρο στο τηλέφωνο (+30) 210 8202900.
Επιλογή Φόντου :
Εταιρείες Ομίλου
Ο.ΣΥ A.E.
ΣΤΑ.ΣΥ A.E.