Δελτία Τύπου
Δελτία ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Διοίκησης του ΟΑΣΑ με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών σχετικά με τις Αστικές Συγκοινωνίες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΑ και υπηρεσιακών παραγόντων του Οργανισμού με μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της τηλεματικής στα λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των τυφλών κατά τις μετακινήσεις τους με τα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα.

 

Ειδικότερα ο ΟΑΣΑ εξετάζει θετικά και ήδη δρομολογεί λύσεις στα εξής θέματα που προέκυψαν κατά τη συνάντηση:

 

-         Η αναγγελία των στάσεων στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα γίνεται στο εξής με τρόπο που να είναι απόλυτα αντιληπτός από τους τυφλούς επιβάτες.

-         Θα ενταθούν οι προσπάθειες, σε συνεργασία με τους οδηγούς, για την κατά το δυνατόν καλύτερη επιβίβαση των τυφλών στα λεωφορεία.

-         Ο ΟΑΣΑ  θα συνεργαστεί με τους δήμους της Αττικής, ώστε να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των τυφλών στα ΜΜΜ σε στάσεις και σε τέρματα των δρομολογίων.

-         Ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει στην προμήθεια νέων πλατφορμών που θα τοποθετηθούν σε στάσεις για να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους.

-         Θα επαναληφθούν στους οδηγούς των λεωφορείων και των τρόλεϊ σεμινάρια που αφορούν ζητήματα καλύτερης μετακίνησης των τυφλών με τα ΜΜΜ.

 

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Γιάννης Σκουμπούρης, για τη Διοίκηση του Οργανισμού βρίσκονται σε υψηλή προτεραιότητα μέτρα και δράσεις που διευκολύνουν την καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των τυφλών συμπολιτών μας με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. Στην επόμενη συνάντηση θα παρουσιαστεί η πρόοδος των σχετικών δράσεων και θα καθοριστούν οι επόμενες.

Πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο

OASA Telematics
ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

για επαγγελματίες μεταπωλητές προϊόντων κομίστρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Καλέστε το πληροφοριακό μας κέντρο 11185 - 7 μέρες την εβδομάδα/ 365 ημέρες το χρόνο Για την έγκυρη ενημέρωσή σας με τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες, για λειτουργικές μεταβολές στο δίκτυο Αστικής συγκοινωνίας, δρομολόγια Αστικών Συγκοινωνιών ή/και υποβολή τηλεφωνικών παραπόνων, παρακαλούμε καλέστε με αστική χρέωση από σταθερό τηλέφωνο ή τις χρεώσεις του τηλεπικοινωνιακού σας παρόχου από κινητό τηλέφωνο, στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185. Από κινητό τηλέφωνο ή το εξωτερικό μπορείτε να επικοινωνείτε με το πληροφοριακό κέντρο στο τηλέφωνο (+30) 210 8202900.